Tu cui îi permiți să te rănească?


Ne-am obișnuit să aruncăm mai mereu vina pentru diversele probleme sau suferințe din viețile noastre, pe persoanele din jur. Obișnuim să ne absolvim de orice vină și avem o plăcere anume să afirmăm că mereu și mereu suntem răniți și dezamăgiți de cei din jur.

Dar oare nu ești tu conștient că tu decizi până la ce nivel te poate răni o persoană?

Afirmi că nu ești iubit/ă. Dar oare cum ai putea să fii iubit/ă de acele persone care mereu îți întorc spatele? Și totuși tu continui să faci tot posibilul pentru a le capta atenția. Nu-i vezi pe cei de lângă tine, care ar face orice pentru a te ști bine, în siguranță. Ignori persoane care te iubesc, doar pentru că sunt prea accesibile. Tu cauți mereu și mereu altceva, dorești să fii cu oameni care abia dacă îți cunosc numele și ești dispus să faci orice pentru a intra în anumite grupuri care uneori te acceptă, doar ca să aibă un număr mai mare de membri. Iar la un moment dat,  se vor plictisi probabil de tine și într-un fel sau altul, te vor răni. Iar tu vei suferi și vei afirma că ești singur/ă și nu ești iubit/ă. Păi cum să mai fii iubit/ă dacă tu alergi dupa persoane superficiale, în timp ce pe oamenii care sunt lângă tine și te-ar iubi necondiționat, îi ignori?

Știi când vei sfârși aproape întotdeauna cu sufletul în firimituri? În momentul în care vei face dintr-o persoană centrul existenței tale și chiar.. vei ajunge să fii dependent/ă de tot ce înseamnă acel cineva. Te vei lega trup și suflet de o persoană, vei ajunge să-ți ignori propriul EU, vei renunța la lucrurile care îți plac și te vei transforma într-o proiecție banală a celuilalt. Vei deveni un fel de cățeluș de companie. Asta îți dorești? Iubirea nu înseamnă renunțarea la tot ce te definește. Înseamnă să accepți persoana iubită cu tot ceea ce are în jur. Înseamnă să-i respecți plăcerile și dorințele, nu să îi impui să renunțe la părți din sufletul ei, doar pentru că ție ți se par puerile sau imposibile. Iar dacă, totuși, vei alege să oferi totul și vei fii, la un moment dat, nevoit să înfrunți o despărțire, să nu te aștepți să îți fie ușor, pentru că tu ai ales asta. Tu ți-ai legat totul de o persoană pentru care, poate, nu ai reprezentat mai mult decât o .. legătură care se înfiripează și pur si simplu la un moment dat dispare. Iar tu vei fi dezorientat/ă și te vei simți chiar trădată de acel cineva care ar fi trebuit să fie totul. Ei bine, nici o persoană nu-ți poate promite că va fi mereu acolo. Pentru că în final, tot singuri suntem. Singuri cu o luptă pe care o ducem zi după zi. într-un mod nu tocmai ușor ..

Ideea este că tu poți alege persoanele care să facă parte din viața ta. Tu le permiți să se apropie sau nu de sufletul tău și tot tu ai puterea să spui STOP când te simți limitat de cei din jur sau când simți că pur și simplu meriți mult mai mult decât îți poate oferi cel sau cei de lângă tine.

Nu alege să joci în permanență același rol. Dacă ceva nu e cum ar trebui să fie, spune. Îndepărteză-te de oamenii care nu îți înțeleg nevoile și dorințele. Nu le permite să îți stabilească ei limitele, pentru că nimeni nu te cunoaște mai bine decât de cunoști tu. O legătură cu o persoană trebuie să fie legată de suflet, de sprijin și de aducerea la realitate; înseamnă respect și învățare continuă și mai ales, libertatea de a alege ceea ce este pentru noi.

Nu lăsa oamenii să te rănească. Sau, dacă totuși o fac, fă-ți curaj să pleci și să lași în urmă regretul, teama sau amintirile. O persoană care te iubește și te respectă, nu-ți va cere nicicând să renunți la lucrurile care te definesc și nici nu-ți va restricționa accesul la acele dorințe pentru care ai face orice.

Și, cel mai important, uită-te în stânga și în dreapta ta, după persoanele care te iubesc și au fost mereu acolo. Permite-le să facă parte din viața ta și nu mai alerga după fantasme. Greșim, iubim, o luăm de la capăt, suferim, râdem, plecăm. Toate se întâmpla, într-o ordine sau alta. Dar tu asigură-te că, la rândul tău, nu ai renunțat la cei care n-ar renunța vreodata la tine și mai ales, la cei care ți-au fost mereu alături.
Pentru că acele persoane sunt cele alături de care viața chiar merită trăită.

Lasă grupul acela de fete frumos tencuite și cu o inteligență ce se poate compara cu un bidon gol de apă plată și fii în gașca aceea de oameni simpli, zăpăciți și fără haine de firmă, care mereu te-au scos din stările tale de depresie și ți-au oferit întotdeauna o cafea pentru un zâmbet, sau pur și simplu au venit și s-au așezat lângă tine, fără să-ți ceară să porti fustă-mini sau să bei un cocktail al cărui nume nici nu poți să-l pronunți, dar sună bine pentru cei din afară.

Nu mai permite oamenilor superficiali să te rănească. Într-un fel sau altul, cu toții vom fi dezamăgiți, răniți. Dar până atunci, fă puțină ordine în viața ta.  Fii sincer cu tine și cunoaște-te. Și cel mai important, respectă-te. În momentul în care vei fi împăcat cu tine însuți, vei știi care e gașca în care trebuie să fii.

Nu permite să fii rănit. Și niciodată, să nu rănești, pentru că mai devreme sau mai târziu, lucrurile pe care le-am oferit, ne vor fi oferite …

bullying1

Reclame
Published in: on 5 martie 2013 at 22:10  Comments (4)  
Tags: , , , , , , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://louana93.wordpress.com/2013/03/05/tu-cui-ii-permiti-sa-te-raneasca/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. Articolul tau ma ajutat sa inteleg ca nu razbunarea este raspunsu ci sa gandim cu calm si sa analizam problema mai bine apoi sa lum decizi

  2. Imi place si sint de acord cu ceeace scriii.Inainte asa eram;lasam anumite persoane sa ma raneasca dar acum sint un alt om,am mai citit si am invatat sa ma iubesc mai mult pe mine.

  3. Am citit cateva dintre articolele publicate aici si pot sa spun ca am fost foarte impresionat de ceea ce am citit si ai dreptate chiar ajuta. Felicitari pentru munca depusa, Pupici 🙂

    • Multumesc frumos si ma bucur enorm ca iti place! Scriu din suflet, pentru suflete. 🙂 Ne vedem printre randuri!
      Pupic


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s